حقوق سایبری

حقوق سایبری

1- یک شرکت بازاریابی شبکه‌ای طبق قرارداد می‌بایست کالا را در موعد مقرر تحویل بنده بدهد که متاسفانه این‌گونه عمل نکرده است. این عدم تعهد چه مجازاتی برای شرکت دارد ؟

پاسخ :

مطابق مواد 2 و 12 آیین‌نامه اجرایی و تبصره ماده 87 قانون نظام صنفی درصورتیکه شرکت مرتکب تخلفاتی از جمله 1- عدم درج و یا اعلام نحوه تامین کالا 2- تبلیغ خلاف واقع 3- عدم تحویل به موقع 4- عدم رعایت حق انصراف بازاریاب 5- تحمیل شرایط غیر منصفانه به بازاریابان و ... مشمول مجازات است . مع‌الوصف پس از ارتکاب تخلفات فوق‌الذکر توسط کمیته نظارت به مرتکب اخطار تعلیق و لغو نماد اعتماد الکترونیک داده می‌شود درصورتیکه ظرف ده روز عملکردش اصلاح نشود حکم تعلیق فعالیت شرکت صادر خواهد شد . موسسه حقوقی دفاع یاران عدالت آماده ارائه خدمات ویژه خود به شرکت‌های گوناگون می‌باشد. می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید .

برچسب : شرکت، حقوق سایبری ، شرکت بازریابی ، وکیل شرکت‌ها

2- در فضای مجازی (تلگرام) با شخصی آشنا شدم که خودش را فالگیر معرفی نمود و مبلغ پانصد هزارتومان از این راه از من برد آیا کار او جرم است ؟ و مجازات او چیست ؟

پاسخ :

 با عنایت به اینکه قانون‌گذار، فال‌گیری و طالع بینی را صراحتاً جرم دانسته مشروط بر اینکه از این طریق پول و مال شاکی به متهم رد شده باشد آن را از مصادیق کلاهبرداری می‌داند و برای آن مجازات تعیین نموده است و در مورد جرم بودن آن‌ها تفاوتی ما بین فضای حقیقی یا مجازی وجود ندارد .

برچسب‌ها : فضای مجازی ، جرم فالگیری ، کلاهبرداری ، حقوق سایبری

3- شخصی ناشناس داده‌های من را برده است چگونه از وی شکایت کنم و مجازات وی چیست ؟

پاسخ :

بر اساس ماده 12 قانون جرایم رایانه‌ای هرکس به طور غیر مجاز داده‌‌های متعلق به دیگری را بردارد چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد به جزای نقدی از یک میلیون ریال و در غیر اینصورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال حبس یا جزای نقدی از پنج میلیون تا بیست میلیون ریال یا هردو مجازات محکوم خواهد شد.

 بنابراین شما شکایتی تحت عنوان سرقت رایانه‌ای در دادسرای محل وقوع جرم مطرح نمایید . متخصصین موسسه حقوقی دفاع یاران عدالت دارای وکلای باتجربه در زمینه جرایم رایانه‌ای می‌باشد، شما عزیزان می‌توانید برای کسیب اطلاعات بیش‌تر با ما تماس بگیرید .

برچسب‌ها : کلاهبرداری ، حقوق سایبری ، جرایم رایانه‌ای مجازت اسلامی ، حقوق سایبری

4- شخصی از طریق مختل کردن سامانه اینترنتی فروشگاهم حدود یکصد میلیون ریال از بنده به سرقت برده است چگونه از وی شکایت کنم و مجازات او چیست ؟

پاسخ :

مطابق ماده 13 قانون جرایم رایانه‌‌ای هرکس بصورت غیر مجاز از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد نمودن ، تغییر، محو ایجاد یا متوقف کردن داده‌ها یا مختل کردن سامانه ، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات و امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن می‌تواند به حبس از یک تا پنج سال یا جزای  نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم شود. مع‌الوصف شما شکایتی تحت عنوان کلاهبرداری رایانه‌ای (اینترنتی) در دادسرای محل وقوع جرم مطرح نمایید . موسسه حقوقی دفاع یاران عدالت دارای وکلای باتجربه در زمینه جرایم رایانه‌ای می‌باشد. شما عزیزان می‌توانید برای کسیب اطلاعات بیش‌تر با ما تماس بگیرید.

برچسب‌ها : کلاهبرداری ، حقوق سایبری ، جرایم رایانه‌ای مجازت اسلامی ، حقوق سایبری

5- یک‌نفر عکس‌های خصوصی بنده را طوری تغییر داده است که شبیه یک خانم شده‌ام و از طریق ارسال آن برای آشنایان آبروی من را برده است مجازات وی چیست ؟

پاسخ :

بر اساس ماده 16 قانون جرایم رایانه‌ای هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای تصویر دیگری را تغییر دهد و یا تخریب کند و آن را منتشر کند و یا با علم به تغییر و تحریف آن را منتشر کند به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دوسال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم می‌شود و بنابراین شما شکایتی تحت عنوان هتک حرمت و حیثیت اجتماعی از طریق سامانه‌های رایانه‌ای (اینترنتی) در دادسرای محل وقوع جرم مطرح نمایید .

 موسسه حقوقی دفاع یاران عدالت دارای وکلای باتجربه در زمینه جرایم رایانه‌ای می‌باشد. شما عزیزان می‌توانید برای کسیب اطلاعات بیش‌تر با ما تماس بگیرید.

برچسب‌ها : کلاهبرداری ، حقوق سایبری ، جرایم رایانه‌ای مجازت اسلامی ، حقوق سایبری

6- شخصی ناشناس فیلم‌های خصوصی من را در فضای مجازی (اینستاگرام) پخش کرده است. آیا می‌توانم شکایت کنم ؟

پاسخ :

خیر، با عنایت به اینکه حضرتعالی فیلم‌های خصوصی خود را ابتدا پخش کرده‌اید نمی‌توانید شکایت کنید زیرا که فیلم‌ها ابتدا توسط شما در معرض دید عموم فضای مجازی قرار گرفته و این مورد از شمول ماده 17 قانون جرایم رایانه‌ای خارج است . موسسه حقوقی دفاع یاران عداالت دارای گروه متخصص و با تجربه در زمینه جرایم رایانه‌ای آماده ارائه خدمات ویژه خود به شما می‌باشد . برای کسب اطلاعات بیش‌تر با ما تماس بگیرید . برای پیگیری پرونده‌تان می‌توانید با موسسه حقوقی دفاع یاران عدالت در ارتباط باشید.

برچسب‌ها : کلاهبرداری ، حقوق سایبری ، جرایم رایانه‌ای مجازت اسلامی ، حقوق سایبری

7- اگر شرکت‌ها و اشخاص حقوقی مرتکب جرم رایانه‌ای شوند دادگاه آن‌ها را مجازات می‌کند ؟

پاسخ :

مطابق ماده 19 قانون جرایم رایانه‌ای، چنانچه اشخاص حقوقی در راستای منافع آن مرتکب جرایم رایانه‌ای گردد دارای مسئولیت کیفری خواهد بود. به عنوان مثال اگر مدیر شخص حقوقی مرتکب جرایم رایانه‌ای گردد به طوری که جرم مذکور در جهت منافع شخص حقوقی باشد ، شخص حقوقی دارای مسئولیت کیفری است و دادگاه وی را بر اساس جرم ارتکابی مجازات می‌نماید .

موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت، دارای کارگروه‌های تخصصی در زمینه جرائم رایانه‌ای، آماده ارائه خدمات تخصصی به شما عزیزان می‌باشد.

برچسب‌ها : کلاهبرداری ، حقوق سایبری ، جرایم رایانه‌ای مجازت اسلامی ، حقوق سایبری

همراهان گرامی شما می‌توانید برای دریافت پاسخ‌های حقوقی خود با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید و از خدمات تخصصی آنها بهره‌مند شوید.

هرگونه کپی برداری یا انتقال مطالب این سایت، با ذکر منبع آن مجاز می‌باشد.

موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت

حقوق سایبری