مبایعه نامه

مبایعه نامه

1- من یک واحد آپارتمان را بصورت مبایعه نامه عادی خریده‌ام که در آن شرط داوری نیز قید شده است. در حالیکه فروشنده آپارتمان را تحویل نمی‌دهد و سند را هم بنام نمی‌زند. آیا برای تنظیم سند رسمی، حتما باید به دادگاه مراجعه کنم؟

پاسخ:

خیر. با عنایت به اینکه در قرارداد (مبایعه نامه) شرط داوری شده است و طرفین توافق نموده‌اند که تمامی اختلافات ناشی از قرارداد را از طریق داوری رسیدگی و حل و فصل نمایند، حضرتعالی می‌بایست اختلاف خود با فروشنده را حتما از طریق داوری حل و فصل نمایید نه دادگاه.

کارگروه داوری و حکمیت در مجموعه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت بصورت تخصصی آماده ارائه خدمات داوری می‌باشد .

برچسب‌ها : رفع اختلافات ، املاک ، مبایعه نامه ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، داوری ، حکمیت

2- من از طریق یک مبایعه نامه عادی یک ملک را فروخته ام. بعلت اینکه ورشکسته شدم و دیگر تاجر نیستم تکلیف این مبایعه نامه چیست؟

پاسخ:

بر اساس قانون تجارت و سایر قوانین خاص هر معامله‌ای توسط تاجر (ورشکسته) پس از تاریخ توقف ، با عنایت به عدم اهلیت تاجر و خلل در ارکان صحت معامله فاسد بوده و محکوم به بطلان است، هرچند که تاریخ توقف سال‌ها بعد طی حکم دادگاه اعلام شود و تاجر را در زمان معامله ورشکسته اعلام کند و هرچند که در این معامله غبطه طلبکاران نیز لحاظ و رعایت شده باشد. مع‌الوصف در صورتیکه معامله شما پس از تاریخ توقف بوده باشد، مبایعه نامه مزبور باطل است و مدیر تصفیه حضرتعالی ، بایستی دادخواست اعلام بطلان مبایعه نامه به طرفیت خریدار مطرح نماید.

قبول پرونده های ورشکستگی و امور تجاری در موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت بصورت ویژه انجام می‌گیرد .

برچسب‌ها : وکیل ورشکستگی ، املاک ، مبایعه نامه ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، وکیل

3- بنده به استناد یک مبایعه نامه عادی در خصوص پیش فروش آپارتمان (مربوط به 5 سال پیش) حدودا یک هفته قبل دعوای تکمیل و تحویل مبیع مطرح کرده‌ام، تکلیف این پرونده چیست؟

پاسخ:

با توجه به اینکه تحویل ملک(مبیع) فرع بر صدور سند است احتمالا دعوی شما رد خواهد شد. رای وحدت رویه به شماره 672 نیز در این خصوص توسط دیوان عالی کشور صادر شده است. مع‌الوصف توصیه می‌گردد با قید فوریت دادخواست خود را مسترد نمایید و دادخواست  1- الزام به تنظیم سند رسمی 2- تحویل مبیع 3- اخذ مفاساحساب اداره دارایی و شهرداری 4- دستور موقت مبنی بر جلوگیری از نقل و انتقال ملک مزبور، به انضمام کلیه خسارات دادرسی به طرفیت خوانده یا خواندگان مطرح نمایید در صورت نیاز به اطلاعات تکمیلی حتما با مشاورین حقوقی در مجموعه حقوقی دفاع یاران عدالت تماس بگیرید .

برچسب‌ها : امور ملکی ، املاک ، مبایعه نامه ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، دادخواست ، وکیل

4- بنده با یک مبایعه نامه عادی ملکی خریده‌ام در حال حاضر هم دادخواست تنفیذ مبایعه نامه عادی مطرح کرده‌ام. می‌خواهم بدانم تکلیف این پرونده‌ام در دادگاه حقوقی چه می‌شود؟

جواب:

با توجه به اینکه تنفیذ مبایعه نامه عادی به منزله اثبات مالکیت بر پلاک ثبتی است و این امر با مقررات مواد 46 و 48 قانون ثبت منافات دارد چرا که به موجب مواد اخیرالذکر سند باید وفق مواد فوق به ثبت برسد و تشریفات قانونی در جهت ثبت معامله رعایت گردد. بنابراین احتمالا چنین دعوایی قابلیت پذیرش در محاکم را ندارد و دادگاه قرار دعوی حضرتعالی را صادر می‌نماید.

برچسب‌ها : امور ملکی ، املاک ، مبایعه نامه ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، مشاوره حقوقی

5- من یک اتومبیل را با مبایعه نامه عادی خریده‌ام. با توجه به اینکه هنوز سند رسمی بنامم نشده است، می‌خواهم قبل از آن دادخواست فک پلاک مطرح کنم. آیا می‌توانم؟

پاسخ:

خیر. اگر بیع اتومبیل با مبایعه نامه عادی صورت گرفته باشد و هنوز سند رسمی به نام خریدار انجام نشده باشد، دعوای فک پلاک از اتومبیل قابلیت استماع در محاکم را ندارد. زیرا که پس از تنظیم سند بنام خریدار، پلاک به وی به اتومبیل نصب و پلاک متعلق به مالک قبلی فک می‌شود و درصورتی که رای حکم به فک پلاک اتومبیل که هنوز رسما بنام خریدار نشده است، اتومبیل بدون پلاک می‌ماند و این صحیح نیست و خریدار (حضرتعالی) می‌بایست دادخواست الزام به انجام معامله رسمی و سپس فک پلاک مطرح نماید.

برچسب‌ها :امور ملکی، املاک، مبایعه نامه ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، فک پلاک، وکیل

6- بنده با یک مبایعه نامه شفاهی طی چند مرحله مبلغ نوزده میلیون برای فروشنده کولر کارت به کارت کردم. درحالیکه بعد از یکسال هنوز سی دستگاه کولر را تحویل نداده به کدام دادگاه مراجعه کنم و چه شکایتی بکنم؟

جواب:

در خصوص سوال دو راه حل وجود دارد.

راه اول: در صورتیکه بایع بتواند ثابت نماید وجه مذکور بابت خرید کولر بوده است و از تحویل آن امتناع نموده است. بایع (حضرتعالی) می‌تواند دادخواست الزام به تحویل مبیع در شورای حل اختلاف محل سکونت خوانده یا محل انجام قرارداد یا محل انشاء قرارداد مطرح نماید.

راه دوم: نظر به اینکه اثبات قرارداد شفاهی در محاکم بسیار مشکل است توصیه می‌شود دادخواست مطالبه طلب (ثمن) با استناد به قاعده دارا شدن بلاجهت و من غیر حق و اصل عدم تبرع در شورای حل اختلاف مطرح گردد. البته در صورت داشتن شاهد می‌توانید با مشاوره حقوقی با وکلای این موسسه حقوقی پرونده را از طریق بهتری پیش ببرید .

برچسب‌ها : امور ملکی ، املاک ، مبایعه نامه ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، وکالت دعاوی

7- برادرم یک مبایعه نامه برای خرید شش دانگ آپارتمان پدرم نوشته بود و فقط قیمت ملک و امضاء پدرم خالی بود که برادرم بعد از فوت پدرم آن را پر کرده و در حال حاضر هم دادخواست اثبات مالکیت به علیه وراث داده است. می‌خواهم بدانم در دادگاه ما وراث چه دفاعی داریم؟

پاسخ:

بر اساس قانون مدنی بیع عبارت است تملیک عین به عوض معلوم، لکن در فرض سوال عوض وجود ندارد. بنابراین، اصلا بیعی واقع نشده است. از طرفی هم بر اساس ماده 339 قانون اخیرالذکر پس از توافق بایع و مشتری در مبیع و قیمت آن، عقد بیع به ایجاب و قبول واقع می‌شود، مع‌الوصف بدیهی است که چنین عقدی با عنایت به موارد پیش گفته باطل است و وسیله اثبات این بطلان این است که ابتدا الحاق توسط فرزند اثبات گردد و بعدا توسط وراث دادخواست اعلام بطلان بیع در دادگاه محل وقوع ملک به طرفیت برادرتان مطرح گردد.

برچسب‌ها : امور ملکی ، املاک ، مبایعه نامه ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، انحصاروراثت

همراهان گرامی شما می‌توانید برای دریافت پاسخ‌های حقوقی خود با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید و از خدمات تخصصی ما بهره‌مند شوید.

هرگونه کپی برداری یا انتقال مطالب این سایت، با ذکر منبع آن مجاز می‌باشد.

موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت

مبایعه نامه