سایر دعاوی املاک

سایر دعاوی املاک

1- مرحوم پدرم یک آپارتمان را بصورت وکالت بلاعزل خریده بودند ولی سند قطعی و رسمی نگرفته‌اند آیا اکنون بعد از فوت پدرم وکالت بلاعزل باطل شده است و تکلیف آپارتمان چیست ؟

پاسخ :

شما به عنوان وارث قائم مقام قانونی با توجه به مبایعه نامه تنظیم شده است بابت خرید آپارتمان به دادگاه دادخواست سند رسمی به طرفیت فروشنده بدهید و اگر هم از فروشنده آدرس ندارید آدرس را مجهول اعلام بفرمایید و نماینده دادگاه بعد از قطعیت حکم برای انتقال سند و اجرای حکم به دفترخانه حضور می‌یابند.

برچسب‌ها : امور ملکی ، املاک ، دعاوی حقوقی ، وکیل ملکی

2- حدود 25 هکتار زمین کشاورزی را برای کاشت پنبه به شخصی به مدت یکسال زراعی کامل اجاره داده‌ام و قرار بر این بوده که بعد از برداشت محصول نیم آن متعلق به بنده باشد اما شخص اجاره کننده بدون کسب اجازه از من اقدام به کاشت جو نموده است و بنده اصلا راضی به این کار نیستم چکاری باید انجام بدهم و از چه طریقی باید شکایت کنم و غرامت بگیرم ؟

پاسخ :

شخص عامل و شریک شما ملزم به رعایت متن قرارداد مزارعه می‌باشد و حق تخلف از شرایط مذکور را ندارد بنابراین در صورتیکه در ابتدای کاشت هستید از طریق دادگاه عمومی محل، درخواست دستور موقت طلب نمایید و همچنین دادخواست مطالبه خسارت را تقدیم دادگاه نمایید . برای پیگیری این پرونده با وکلای با تجربه موسسه حقوقی دفاع یاران عدالت در ارتباط باشید .

برچسب : املاک ، املاک کشاورزی ، املاک صنعتی- کشاورزی ، املاک صنعتی

3- زمین کشاورزی ما نزدیک به جاده اصلی و ایستگاه پلیس راه می‌باشد و بر اثر بی احتیاطی یکی از رانندگان تریلی حامل گازوییل ، خودرو ایشان که حامل هزاران لیتر گازوئیل بوده ، واژگون شد و تمامی گازوئیل‌ها به داخل زمین کشاورزی و استخر آبیاری وارد شده و متاسفانه گازوئیل به تمامی زمین هم پمپاژ شده است و اکنون تمام مزرعه ما خشک و لم یرزع شده است ، این ماشین حمل گازوئیل مربوط به کشور عراق بوده و نمی‌دانم به چه کسی باید شکات کنم و آیا پلیس راه هم مسئولیتی این حادثه دارد ؟

پاسخ :

این موضوع ابعاد گسترده‌ای دارد اولاً میزان خسارت وارده باید توسط کارشناس رسمی دادگستری مشخص و معین گردد دوماً این حادثه باعث شده که میزان کشاورزی و درآمد شما از بین برود و این موضوع هم می‌بایست برای دادگاه به شکل دقیق مشخص شود. از طرفی دیگر باید مشخص شود که آیا پلیس راه خودروهای عبوری در آن محل متوقف کرده و یا خود رانندگان این تخلف را انجام داده‌‌اند . در هر صورت از طریق مشاوره حقوقی با دفتر موسسه حقوقی دفاع یاران عدالت می‌توانید علیه کلیه عوامل این حادثه و حتی شرکت حمل و نقل عراقی و یا نماینده ایرانی آن‌ها طرح شکایت نمایید و برای دریافت غرامات و خسارات نیز اقدامات قانونی را به عمل آورید .

برچسب : املاک ، املاک کشاورزی ، املاک صنعتی- کشاورزی ، املاک صنعتی

4- در یک راه فرعی روستایی حمل و نقل کامیون حامل مصالح ساختمانی باعث شکسته شدن لوله‌های آب زیر زمین روستا شده است و خسارات فراوانی وارد شده است اما مالک ساختمان در حال ساخت ، مسئولیتی از این بابت نمی‌پذیرد و مدعی است باید از راننده شکایت کنیم لطفاً بفرماید راهکار قانونی دریافت خسارات به چه نحو می‌باشد ؟

پاسخ :

به جهت بررسی آثار تخریب ابتدا از مرجع قضایی تقاضای تامین دلیل نمایید تا ابعاد خسارات توسط کارشناس رسمی دادگستری مشخص گردد و پس از تهیه گزارش از پلیس 110 و تهیه استشهادیه از سایر شهود و همسایگان از کارفرما ملک می‌توانید تقاضای خسارت نمایید برای دریافت اطلاعات حقوقی راجع به امور مسئولیت مدنی و قوانین کار از موسسه حقوقی بین‌المللی دفاع یاران عدالت مشاوره حقوقی بخواهید .

برچسب : املاک ، املاک کشاورزی ، املاک صنعتی- کشاورزی ، املاک صنعتی

5- محصولات یک قطعه باغ را به قیمت زیادی روی درخت خریداری نموده‌ام اما دو روز پس از تحویل گرفتن باغ متوجه شدم که تمام محصولات باغ را طی این 48 ساعت سرقت کرده‌اند و برده‌اند و من به فرزندان صاحب باغ خیلی شک دارم. چطوری می‌توانم از ایشان شکایت کنم و آیا راه اثباتی برایم وجود دارد؟

پاسخ :

مراجعه کننده گرامی: محصولات باغ تحت اجاره شما سرقت شده است و در نظر داشته باشید که بدون دلیل و مدرک نمی‌توانید به راحتی به شخص یا اشخاصی اتهام سرقت بزنید اما بهترین کار قانونی این است که ضمن اعلام سرقت کارشناسی این پرونده را به نیروی انتظامی محل بسپارید و در صورتی که کارآگاهان نیروی انتظامی تشخیص بدهند که از شخص یا اشخاص خاصی باید بازجویی انجام بگیرد این عمل با هماهنگی و دستور قضایی امکان پذیر خواهد بود ، کما ‌اینکه اظهارات شهود مثل همسایگان و یا احتمالاً دوربین‌های مدار بسته در محل و یا سایر ادله می‌تواند برایتان مفید باشد . برای طرح شکایت در تمامی موارد کیفری از موسسه حقوقی دفاع یاران عدالت مشاوره حقوقی بخواهید .

برچسب : املاک ، املاک کشاورزی ، املاک صنعتی- کشاورزی ، املاک صنعتی

6- یکصد هکتار زمین کشاورزی را بصورت مزارعه قرارداد بسته‌ام ، اما با کمبود سرمایه روبرو شده‌ام و خواهان این هستم که با شخصی سرمایه گذار شراکت کنم اما مالک زمین کشاورزی مانع از این شراکت می‌شود آیا کار مالک در این مورد قانونی است ؟

پاسخ :

بررسی اولیه قرارداد مزارعه شما مشخص خواهد کرد که شما اجازه در اختیار گرفتن شریک را دارید یا خیر، در هر صورت پیشنهاد می‌گردد یک شریک را با اجازه صاحب زمین اختیار نمایید و در قرارداد ذکر گردد که انتخاب شریک تاثیری در مقدار سهم طرفین قرارداد مزارعه نخواهد داشت و هزینه‌های شریک بر عهده عامل خواهد بود . برای دریافت مشاوره حقوقی هرنوع قرارداد به دفتر موسسه حقوقی دفاع یاران عدالت مراجعه کنید .

 برچسب : املاک ، املاک کشاورزی ، املاک صنعتی- کشاورزی ، املاک صنعتی

7- محصولات یک باغ پسته را به شرکتی فروختم و قرار شد خودشان پسته‌ها را از درختان بچینند اما اکنون بعد از برداشت محصول که به باغ آمده‌ام مشاهده می‌کنم خسارت فراوانی به تنه درختان و شاخه‌های اصلی درختان وارد کرده‌اند چطوری می‌توانم از آن شرکت یا کارگران آن‌ها شکایت کنم؟

پاسخ :

بعد از تامین دلیل توسط کارشناس رسمی دادگستری در امور کشاورزی و باغداری میزان خسارت را مشخص نمایید و از شرکت طرف قرارداد مطالبه خسارت نمایید. در صورتیکه این تخریب بصورت عمدی باشد این جرم جنبه کیفری نیز خواهد داشت . از وکلای با تجربه و مجرب در گروه حقوقی دفاع یاران عدالت مشاوره حقوقی بخواهید .

برچسب : املاک ، املاک کشاورزی ، املاک صنعتی- کشاورزی ، املاک صنعتی

8- پدرم مغازه‌ای را در سال 1360 بصورت سرقفلی خریداری کرده است و بیش از 45 سال که این مغازه فعال است و چند روز پیش برای ما نامه‌ای از دادگاه آمده و صاحب ملک به علت عدم پرداخت اجاره بها تقاضای تخلیه را کرده است آیا چنین اقدامی قانونی است ؟

پاسخ : خرید مغازه به شکل سرقفلی و بدون مالکیت ملک در واقع نوعی استفاده استیجاری از ملک دیگری می‌باشد و شرایط خاص خود را دارد و برای اجاره این املاک معمولاً مبلغی جزئی را به صورت ماهیانه در نظر می‌گیرند که باید حتماً پرداخت گردد و اسناد پرداختی نیز باید حتماً ثبت و بایگانی شود چراکه طبق قانون مالک می‌تواند در صورت عدم پرداخت مبلغ اجاره بها به مدت 3 ماه دادخواست تخلیه را تقدیم دادگاه صالح نماید. این موضوع معمولاً به رقم جزئی اجاره بها هیچ ارتباطی نخواهد داشت توصیه می‌شود. در اولین زمان ممکن با همراه تماس مدارک سرقفلی و سایر حق امتیاز‌ها از جمله آب و برق و فیش‌های پرداختی اجاره بها و مدارک تامین اجتماعی برای دریافت مشاوره حقوقی و دفاع از پرونده خود به دفتر موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت مراجعه نمایید .

برچسب‌ها : املاک ، املاک تجاری ، سرقفلی ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

9- یک باب مغازه در تهران را به مدت 7 سال است که برای شغل ساندویچی به یک شخص اجاره داده‌ام ، اجاره‌های ماهیانه و مالیات و کلیه مفاصاحساب‌های دولتی و صنفی با مستاجر می‌باشد اکنون متوجه شدم که مستاجر مغازه ، حق بیمه یکی از کارگرانش را در سالهای گذشته پرداخت نکرده است و مبلغی جریمه شده است است و این مبلغ جریمه بصورت روز شمار در حال اضافه شدن می‌باشد و از 6 میلیون تومان اکنون به حدود 20 میلیون تومان رسیده است چه راهکار قانونی برای حل این مسئله وجو دارد ؟

پاسخ :

با توجه به تعهدات، مسئول پرداخت جریمه و مبالغ اضافه شده و دریافت مفاصاحساب، مستاجر شما می‌باشد. بهتر آن است که اظهاریه سازمان تامین اجتماعی را ضمیمه یک اظهارنامه رسمی نمایید و ایشان را رسماً به تسویه حساب با تامین اجتماعی دعوت نمایید و در این اظهارنامه حتماً قید نمایید که در صورت تسویه حساب با سازمان مربوطه این مبلغ را از محل مبلغ ودیعه اجاره ایشان و یا محل چک ضمانت پرداخت خواهید نمود چراکه درصورت عدم پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی نسبت به ملک و مغازه شما اقدام قانونی انجام خواهد داد .

برچسب‌ها : املاک ، املاک تجاری ، سرقفلی ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

10- در تکاپوی خرید یک مغازه بصورت سرقفلی هستم اما به صاحب ملک دسترسی ندارم آیا با صاحب سرقفلی می‌توانیم به محضر برویم و خودمان این حق سرقفلی را معامله نماییم ؟ زیرا در سند صلح ایشان اجازه واگذاری به غیر قید شده است .

پاسخ :

خرید سرقفلی بدون امضا و رضایت صاحب ملکی ممکن است برای شما مشکلانی را ایجاد نماید هم از بایت اجاره و هم از بابت تغییر شغل و سایر موارد هم در نقل و انتقال حق سرقفلی. بنابراین توصیه می‌شود بدون رضایت کتبی مالک این معامله را انجام ندهید در هنگام انجام معاملات ملکی از تجربه و مشورت‌های حقوقدانان مجموعه حقوقی دفاع یاران عدالت بهره مند شوید .

برچسب‌ها : املاک ، املاک تجاری ، سرقفلی ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

11- برای فروش سرقفلی مغازه صاحب ملک با بنده همکاری ندارد و اجازه فروش نمی‌دهد چه راهکار قانونی برای فروش معازه دارم ؟

پاسخ :

با ارسال یک اظهارنامه رسمی از مالک برای اجازه و تنفیذ فروش دعوت نمایید و در صورت عدم همکاری به دادگاه حقوقی محل مغازه مراجعه نمایید و حکم و اجازه فروش را از دادگاه تقاضا نمایید ، به جهت ارسال هر نوع اظهارنامه و تنظیم دادخواست های حقوقی از گروه حقوقی دفاع یاران عدالت مشاوره تخصصی دریافت نمایید .

برچسب‌ها : املاک ، املاک تجاری ، سرقفلی ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

برچسب : املاک ، املاک کشاورزی ، املاک صنعتی- کشاورزی ، املاک صنعتی

12-چه مشاغلی را صاحب ملک میتواند در ملک مسکونی دایر نماید ؟

پاسخ :

دایرکردن مشاغلی از جمله دفتر وکالت – مطب- دفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق -  دفتر روزنامه و مجله – دفتر مهندسی از نظر قانون تجاری محسوب نمیشوند.

سایر مشاغل در کمیسیون ماده صد مورد بررسی قرار میگیرد و 2 ماه فرصت داده میشود که نسبت به تغییر کاربری ملک و یا مسکونی بودن مورد مصرف قرار بگیرد .

برای دریافت مشاوره حقوقی تخصصی با گروه حقوقی بین المللی دفاع یاران تماس بگیرید

برچسب : املاک ، املاک کشاورزی ، املاک صنعتی- کشاورزی ، املاک صنعتی

13- قولنامه‌ای در املاک تنظیم گردیده و مقرر گردیده است که فروشنده به جهت تنظیم سند رسمی بنام خریدار حاضر شود ، ولی فروشنده بصورت عمدی خودداری می‌کند و مدعی است چون تاریخ معین قید نگردیده است و به این موضوع صراحتا اشاره نشده است میتواند اقدام به تنظیم سند رسمی به نام خریدار نکند ، از لحاظ حقوقی چه پاسخی متناسب با موضوع مطروحه می‌باشد ؟

پاسخ :

بر اساس ماده 220 قانون مدنی ، عقود نه فقط متعاملین را به اجرای چیزی که در آن تصریح شده است ملزم میکند ، بلکه متعاملین به همه نتایجی نیز که به موجب طرف و عادت و یا قانون از عقد حاصل می‌شود ملزم هستند همچنین فروشنده مطابق مواد 22 و 46 و 47 قانون ثبت ملزم به تنظیم سند رسمی به نام خریدار می‌باشد.

استناد به مواد قانونی فوق حتی در صورتیکه در قولنامه صراحتاً به این موضوعات اشاره و معین نگردیده باشد فروشنده ملزم به تنظیم سند رسمی به نام خریدار است .

برچسب‌ها : املاک ، املاک تجاری ، سرقفلی ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

14- آیا بعد از فروش ملک ، به رهن گذاشتن آن توسط فروشنده قبل تحویل و تنظیم سند رسمی امکان پذیر است ؟

پاسخ :

چنانچه ملکی فروخته شود و چون با این فروش از ملکیت فروشنده خارج و مالک خریدار محسوب می‌شود و فروشنده متعاقبا آن را در رهن بانک گذارد مصداق بارز جرم معامله معارض گردیده است .

برچسب‌ها : املاک ، رهن ، سرقفلی ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

15- معامله ملکی به ارزش 300 میلیون تومان در بنگاه معاملاتی صورت پذیرفته است مدیریت املاک معتقد است که حداقل کمیسیون پرداختی توسط هر شخص 5 میلیون تومان می‌باشد درصورت عدم توافق و ایجاد اختلاف در پرداخت حق کمیسیون پرداختی کمیسیون طبق تعرفه قانونی به چه نحوی می‌باشد ؟

پاسخ :

چنانچه ارزش ملک تا سقف 500 میلیون تومان باشد بنگاه معادل 5 درصد ارزش ملک را به عنوان حق کمیسیون از هر طرف دریافت میکند و چنانچه بیش از 500 میلیون باشد تا 500 میلیون تومان همان 5 درصد و مازاد آن 25 درصد به عنوان حق کمیسیون از خریدار و فروشنده دریافت میکند به حق کمیسیون مالیات 9 درصد بر ارزش افزوده برای هر یک از طرفین نیز افزوده می‌شود.

قابل ذکر است در صورت ادعا بنگاه به سقف بیش از مبلغ تعرفه و یا پرداخت بیش از تعرفه و عدم استرداد آن از خریدار یا فروشنده میتوانند این موضوع را از طریق اتحادیه مشاورین املاک پیگیری نمایند تا اخطار و اقدامات قانونی انجام گردد پرداخت مازاد تعرفه درصورت توافق کتبی و یا شفاهی طرفین هیچ محدودیت قانونی ندارد . برای اطلاع از پرداخت حق کمیسیون طبق تعرفه قانونی از مشاوره تخصصی وکلای امور ملکی بهره مند شوید و یا با مراجعه به سایت موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران با ما در ارتباط باشید .

برچسب‌ها : املاک ، رهن ، کمیسیون ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

16- خانه ای را خریداری کرده‌ام که فروشنده ملزم به واگذاری انباری آن بوده است اما از تحویل آن خودداری میکند بهترین عنوان برای طرح شکایت در محکمه صالح چه عنوانی می‌باشد ؟

پاسخ :

درصورتیکه شما خانه ای را خریداری کرده اید اصل بر خرید انباری و پارکینگ آن هم می‌باشد مگر غیر آن توافق شده باشد در فرض سوال فروشنده ملزم به تحویل انباری به خریدار می‌باشد و در غیر اینصورت فروشنده میتواند دادخواست با عنوان الزام به انجام تعهد را تنظیم و ارسال کند.

برچسب‌ها : املاک ، رهن ، سرقفلی ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

17- آیا توقیف بودن ملک مانع صدور پایان کار می‌باشد ؟

پاسخ :

خیر توقیف بودن ملک هیچ ارتباطی به صدور پایان کار ندارد مگر آنکه ملک از اساس بصورت غیر قانونی و بدون مجوز ساخته شده باشد که بحث آن خارج از سوال می‌باشد لیکن توقیف بودن ملک مانع صدور پایان کار نمی‌باشد و ممکن است مانع صدور سند مالکیت شود.

برچسب‌ها : املاک ، رهن ، سرقفلی ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

18- خانه ای را خریداری کرده‌ام که فروشنده ملزم به واگذاری انباری آن بوده است اما از تحویل آن خودداری میکند بهترین عنوان برای طرح شکایت در محکمه صالح چه عنوانی می‌باشد ؟

پاسخ :

درصورتیکه شما خانه ای را خریداری کرده اید اصل بر خرید انباری و پارکینگ آن هم می‌باشد مگر غیر آن توافق شده باشد در فرض سوال فروشنده ملزم به تحویل انباری به خریدار می‌باشد و در غیر

برچسب‌ها : املاک ، خریدار ، خرید ملک ، وکیل امور ملکی ، تنظیم قرارداد ، قراردادهای املاک

همراهان گرامی شما می‌توانید برای دریافت پاسخ‌های حقوقی خود با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید و از خدمات تخصصی ما بهره‌مند شوید.

هرگونه کپی برداری یا انتقال مطالب این سایت، با ذکر منبع آن مجاز می‌باشد.

موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت