تهدید-کلاهبرداری

تهدید-کلاهبرداری

1- شخصی طی یک تماس تلفنی به دوستم مرا تهدید کرده است و به او گفته است که بگو " اگر پیدایت کنم تو را می‌کشم " مجازات این تهدید چیست ؟

پاسخ :

با عنایت به اینکه تهدید به طور غیر مستقیم و مع‌الواسطه بوده است و از طریق تلفن بصورت غیرمستقیم واقع شده است حکایتی بر تحقق ارکان متشکله جرم اخیر‌الذکر نمی‌باشد. درصورت طرح شکایت تهدید ، احتمالا دادگاه با توجه به اصل لازم‌الرعیه برائت ، حکم بر برائت متهم را صادر می‌نماید . به جهت بررسی دقیق پرونده‌های کیفری با وکلای مجرب مجموعه حقوقی دفاع یاران مشاوره حقوقی ارتباط داشته باشید .

برچسب‌ها : تهدید به مرگ ، وکالت در دادسرا ، وکیل دعاوی کیفری ، مجازات – متهم ، مشاوره حقوقی

2- من دختری هستم که در تلگرام با یک پسر آشنا شدم. بعد از اینکه اختلافی پیدا کردیم از متن چت‌ها و عکس‌های من اسکرین شات گرفته و مرا تهدید به پخش کردن ‌آنها می‌کند. در صورت شکایت من مجازات وی چیست ؟

پاسخ :

بر اساس ماده 669 قانون مجازات اسلامی تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی گردد خواه تهدید کننده بواسطه این عمل تقاضای وجهی بنماید یا قصد اخاذی داشته باشد یا نه، جرم مستقلی مرتکب شده است و بر اساس ماده فوق‌الذکر تا 74 ضربه شلاق تعزیری و یا دو سال حبس محکوم می‌گردد.  بنابراین به صرف اینکه سرکارعالی را تهدید نموده‌است حتی اگر تهدیدهایش را عملی نکند، ارتکاب جرم تهدید از سوی او قطعی و شکایت شما قابل پیگیری قضایی است. تنظیم شکایات کیفری و قبول وکالت در دادسراهای سراسر کشور توسط وکلای با تجربه در مجموعه حقوقی دفاع یاران انجام پذیر می‌باشد .

برچسب‌ها : جرم تهدید ، وکیل کلاهبرداری ، دعاوی کیفری ، مجازات متهم ، وکالت کیفری ، مشاوره حقوقی

3- پسری 25 ساله هستم که با یک دختر جوان 14 ساله دوست شدم بعد از قطع رابطه دوستی ، دختر مرا تهدید به قتل نموده و گفته که مرا می‌کشد ، مجازات وی چیست ؟ و به کدام دادگاه باید بروم؟

پاسخ :

تهدید به عملی که خارج از توان تهدید کننده است از مصادیق جرم نمی‌باشد چرا که شرط تحقق بزه تهدید قابلیت انجام گرفتن آن است که با توجه به سن تهدید کننده و سن تهدید شونده امکان عملی قتل ظاهرا بعید به نظر می‌رسد. و احتمال قریب به یقین درصورت شکایت از طرف حضرتعالی حکم برائت متهم صادر می‌گردد و در جواب سوال دوم مرجع صالح به رسیدگی دعوی شما دادگاه اطفال که در مقر دادگاه تجدید نظر می‌باشد .

وکلای با تجربه در مجموعه حقوقی دفاع یاران آماده ارائه خدمات حقوقی به تمامی هموطنان گرامی می‌باشد .

برچسب‌ها : تهدید به قتل، دادگاه اطفال ، وکالت پرونده ، وکیل کیفری ، شکایت کیفری ، مشاوره حقوقی

4- من به شخصی مال غیر فروختم ولی الان پشیمان هستم چون از من شکایت کرده و من متاهل هستم. حتما می‌خواهم راه حلی برای جبران اشتباهم به من بگویید ؟

پاسخ :

بر اساس ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری حضرتعالی مرتکب فروش مال غیر و کلاهبرداری شده‌اید و با عنایت به اینکه در پی جبران هستید می‌توانید با ارسال اظهارنامه‌ای مبنی بر فسخ معامله و تحویل مبلغ دریافتی از خریدار حکم برائت خود را از دادگاه تقاضا کنید. چرا که چنانچه متهم بعد از فروش مال غیر، اقداماتی از قبیل ارسال اظهارنامه فسخ معامله و عودت دادن مبلغ با چک به خریدار انجام داده باشد با وجود اینکه فسخ معامله باید در محاکم حقوقی صورت گیرد ولی این امر زائل کننده رکن روانی و سوءاستفاده متهم می‌باشد. بجهت تنظیم اظهارنامه رسمی با موسسه دفاع یاران تماس بگیرید .

برچسب‌ها : تهدید و کلاهبرداری ، کلاهبرداری ، دعاوی کیفری ، فروش مال غیر ، اظهارنامه ، مشاوره حقوقی

5- شخصی با یک جلد سند جعلی یک واحد آپارتمان را به من فروخت و مبلغ 100 میلیون از من برده است. آیا می‌توانم شکایت جعل طرح کنم و چگونه ؟

پاسخ :

خیر، با عنایت به اینکه جرائم جعل و استفاده از سند مجعول منتهی به کلاهبرداری شده است فقط کلاهبرداری مورد حکم قرار می‌گیرد چرا که جعل و استفاده از سند مجعول فعل متقلبانه‌ای است که مقدمات جرم کلاهبرداری را فراهم آورده است و پرداختن آن به عنوان جرم مستقلی فاقد وجاهت قانونی است. بنابراین حضرتعالی می‌بایست شکایتی به عنوان کلاهبرداری در دادسرای محل وقوع جرم ( محل انعقاد مبایعه نامه ) مطرح نمایید .

قبل از ارائه شکوائیه به دادگاه کیفری یا دادسرا از گروه حقوقی دفاع یاران مشاوره حقوقی دریافت نمایید .

برچسب‌ها : ، کلاهبرداری ، وکیل دعاوی کیفری ،جعل سند ، استفاده از سند مجعول ، وکالت دعاوی

6- مستاجر خانه‌ای ، یک واحد آپارتمان مسکونی را ، بدون اجازه مالک برای دو سال به من اجاره داده است و سیصد میلیون ریال از من برده است البته ملک را خودش برای یکسال از مالک اجاره کرده است ، چگونه می‌توانم حقم را بگیرم؟

پاسخ :

اجاره دادن عین مستاجره توسط مستاجر برای بیش از مدت اجاره از مصادیق بزه انتقال مال غیر است. زیرا که متهم بدون آن که اجازه واگذاری مورد اجاره به غیر را داشته باشد بدون آگاه نمودن موجر (شما) ملک را برای مدتی که خود قانوناً استحقاق  استفاده از منافع  مورد اجاره را داشته، آن را اجاره داده است و مبلغ سیصد میلیون ریال را از این طریق برده است و احتمالا دادگاه بر اساس ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری نام‌برده را محکوم می‌نماید. بنابراین با طرح شکایت فروش مال غیر و کلاهبرداری در دادسرای محل انعقاد مبایعه نامه (محل وقوع جرم ) می‌توانید پیگیری قضایی کنید .

برچسب‌ها : تهدید و کلاهبرداری ، کلاهبرداری ، دعاوی کیفری ، فروش مال غیر ، وکالت دعاوی ، وکیل جرائم کیفری

7- با شخصی معامله خرید یک واحد مغازه تجاری کرده ام ، اما بعداً متوجه شدم ملک در رهن بانک است و خریدار مبلغ پانصد میلیون تومان از من برده است چگونه و چه نوع شکایتی باید مطرح کنم ؟

پاسخ :

فروش ملکی که در رهن بانک می‌باشد از مصادیق بزه کلاهبرداری است و احتمالا دادگاه بر اساس ماده یک قانون مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری ، متهم موصوف را به ، تحمل یک تا هفت سال حبس و پرداخت جزای نقدی معادل مالی را که اخذ کرده است محکوم می‌نماید. ولی چون که فروش ملک در فرض سوال باعث خروج مالکیت نمی‌گردد، لذا دادگاه محترم نمی‌تواند حکم به رد مال را صادر کند و موجبات صدور حکم بر رد مال بر اساس ماده یک اخیر‌الذکر فراهم نمی‌باشد. بنابراین حضرتعالی می‌توانید شکایتی تحت عنوان فروش مال غیر و کلاهبرداری در دادسرای محل وقوع جرم ( محل انعقاد مبایعه‌نامه ) تقاضای تعقیب و مجازات قانونی مرتکب را از دادگاه بخواهید ، و برای تسهیل امور بهتر آنست که با احدی از وکلای مجموعه حقوقی عقد قرارداد وکالت تنظیم بفرمایید .

برچسب‌ها : تهدید و کلاهبرداری ، کلاهبرداری ، دعاوی کیفری ، فروش مال غیر ، متهم به جرم ، وکالت دعاوی ، وکیل

8- شخصی از من به جرم کلاهبرداری شکایت کرده بود و از طریق کلانترداری نامه‌ای به من ابلاغ شد و نوشته شده بود که درصورت عدم مراجعه دستور جلب صادر می‌گردد اما بعد از مدتی از شاکی رضایتنامه محضری گرفتم آیا اکنون که قصد استخدام در شرکتی را دارم برایی من سوءپیشیه صادر می‌کنند یا مشکلی از این بابت ندارم ؟

پاسخ :

با توجه به اینکه پرونده شما در مرحله تحقیقات مقدماتی در دادسرا بوده و احتمالاً قرار منع تعقیب صادر شده است شما هیچگونه سوء پیشینه کیفری نخواهید داشت و این پرونده مختومه شده است و محکومیتی برای شما صادر شده است .

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

9-بر حسب اطمینان از صاحبخانه‌ام برای تخلیه خانه چک گرفتم و بعد از تخلیه ملک وقتی به بانک مراجعه کردم متوجه شدم که صاحبخانه که صادر کننده چک نیز میباشد هیچ پولی در حسابش ندارد و اکنون هیچ آدرس و نشانی از صاحبخانه ندارم ، البته بعد از شکایت از ایشان به جرم کلاهبرداری در دادسرا قرار منع تعقیب صادر شده ایا این عمل صاحب خانه کلاهبرداری نیست ؟

پاسخ :

برای تحقق جرم کلاهبرداری شرایط خاصی در قانون مجازات اسلامی در نظر گرفته شده است و با توجه به موارد مندرج در قانون قرار منع تعقیب در دادسرا به درستی صادر شده است و جرم صاحب خانه شما کلاهبرداری نمی باشد برای نگارش هرگونه شکایت کیفری در دادسرا‌های سراسر کشور از مجموعه حقوقی دفاع یاران مشاوره تخصصی دریافت نمایید .

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

10- علی با تقلب به امید وعده داده که 50 میلیون تومان را به حساب شرکت وی واریز کند و بعد از 2 ماه 10 میلیون تومان سود به علاوه اصل مبلغ را در تاریخ معینی به وی باز میگرداند بعد از دوماه مشخص می‌شود که این شرکت صوری بوده است و تمامی وعده‌ها صرفا به این خاطر بوده است که بتواند 50 میلیون تومان را بدست آورد عنوان مجرمانه و میزان مجازات علی با توجه به قانون به چه نحو است ؟

پاسخ :

در قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصادیقی از جرم کلاهبرداری را عنوان کرده است در اینجا علی با متوسل شدن به وسیله متقلبانه توانسته مبلغی مالی را بدست بیاورید لذا عنوان مجرمانه وی کلاهبرداری می‌باشد که میزان مجازات او علاوه بر اصل مبلغ 50 میلیون تومان ، به حبس از یک تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می‌شود.

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

11- چرا در طرح شکایت کیفری جرم کلاهبرداری نسبت به سایر جرائم ، بهتر است از یک وکیل متخصص راهنمایی بگیرم ؟

پاسخ :

جرم کلاهبرداری دارای پیچیدگی های خاصی می‌باشد و این جرم دارای ارکان و عناصری می‌باشد و تا زمانی که مجموع آنها در کنار هم نباشد مصداق عنوان کلاهبرداری نمی‌باشد و نمیتوان آن را به شخص خاصی نسبت داد موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران به شما پیشنهاد میکند که قبل از طرح شکایت کیفری حتماً با یک وکیل در این مورد مشورت کنید چرا که اثبات این جرم با شاکی می‌باشد.

لذا با نا آگاهی در نحوه شکایت و اقدامات لازمه میتوانید موجب ضایع شدن حق مالباخته گردید.

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

12- برای اثبات جرم کلاهبرداری توسط مالباخته چه مواردی باید ثابت شود ؟

پاسخ :

  • شخص به وسایل متقلبانه متوسل شده باشد .
  • با متوسل شدن به وسایل متقلبانه موجب فریب و اغفال دیگری شود.
  • مال برده شده متعلق به دیگری باشد که بدون مجوز قانونی برده شده است و در واقع همان تحصیل مال دیگری از طریق تحصیل نامشروع

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

13- کلاهبرداری رایانه ای به چه صورت امکان پذیر است ؟

پاسخ :

در قانون به جرم کلاهبرداری مرتبط با رایانه این چنین پرداخته است که، هرکسی به طور غیر مجاز از سامانه های رایانه ای و یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن ، تغییر، وجه مال یا منفعتی را بدست بیاورید چه آنکه برای خود باشد و چه آنکه برای دیگری ، علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک ماه تا 5 سال یا جزای نقدی و یا هردو محکوم خواهد شد.

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

14- جرم کلاهبرداری چگونه قابل اثبات است ؟

پاسخ :

برای اینکه هر جرمی را بتوان ثابت کرد باید ادله و مدارک کافی داشت تا با آن دلایل و مدارک بتوان ادعای خود را ثابت و به حق خود رسید. معمولا کلاهبرداران از هوش بالایی برخوردارند و اثبات این جرم بسیار دشوار است ، استفاده از وکلای با تجربه و با هوش باعث میگردد تا شما راحت تر و موثرتر و در ظرف مدت کوتاه تری این جرم را ثابت کنید . یک وکیل متخصص در امور کیفری با واقف بودن بر پیچ و خم های حقوقی و کیفری ، پرونده را زودتر به نتیجه می‌رساند و چه بسا مستندات به تنهایی برای اثبات کلاهبرداری و به دام انداختن کلاهبردار کافی نباشد.

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

15- آیا بعد از گذشت یکسال هنوز هم میتوانم از شخص کلاهبردار شکایت کنم ؟

پاسخ :

بله، چنانچه دلیل محکمه پسندی دارید برای اثبات این جرم میتوانید با استناد به آن علیه شخص کلاهبردار اقدام کنید .

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

16- تهدید و اکراه یعنی چه ؟

پاسخ :

در قانون تعریف مشخصی از اکراه و تهدید عنوان نشده است اما مصادیق آن را این چنین بیان میکند، هرکس با جبر و زور و یا تهدید شخص دیگری را ملزم به دادن نوشته، سند ، امضا و یا مهر نماید و یا سند و نوشته‌ای را که متعلق به او باشد را از وی بگیرد به حبس از سه ماه تا دو سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم می‌شود .

تهدید در لغت به معنای ترساندن است در واقع جرم شخصی که اقدام به عملی میکند و ناخواسته آن را انجام میدهد اما آیا هر تهدید و اکراهی موجب عدم مسئولیت شخصی است که اقدام به انجام فعل میکند ؟

موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران با بهره مندی از وکلای مجرب و متخصص آماده ارائه هرگونه مشاوره و قبول وکالت تخصصی در خصوص جرم تهدید و اکراه می‌باشد . برای بهره مندی از این اطلاعات میتوانید با ما در ارتباط باشید .

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

17- جهت احراز جرم تهدید به چه نکاتی بایستی توجه نمود ؟

پاسخ :

  • تهدید باید در مورد عمل و یا موضوع معینی باشد لازم نیست که یقین پیدا کنیم که تهدید کننده تهدید خود را عملی میکند یا خیر بلکه همین که ترس و اضطراب به وجود بیاید کافی است.
  • هدف کسی که تهدید میکند باید تحصیل مال باشد البته توجه کنید که این تحصیل مال باید نامشروع باشد .
  • نوع وسیله تهدید مهم نیست اعم از اینکه بصورت کتبی باشد و یا شفاهی باشد بصورت علنی و یا غیر علنی .
  • تهدید باید موثر نسبت به حال و آینده باشد و تهدید نسبت به گذشته موثر نیست .
  • در تهدید فاعل بر خلاف میل خود دست به اقدام مجرمانه‌ای میزند اما اراده از او سلب نشده است .

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

18- چند وقت پیش قصد انجام یک معامله را داشتم اما طرف مقابل مرا تهدید کرد و گفت با توجه به اینکه میدانم محل کار همسرت کجاست در صورتی که با مبلغی که من میگویم معامله نکنی ، او را خواهیم دزدید و میکشیم من به خاطر همسرم مجبور شدم که مبایعه نامه را امضا کنم حال چگونه میتوانم این مبایعه‌نامه را باطل کنم و چگونه میتوانم شکایت کنم ؟

پاسخ :

تهدید در طرف معامله چه در مورد جان ، مال، آبروی اقوام نزدیک از قبیل زوج و زوجه و اولاد او باشد موجب اکراه است . لذا تشخیص نوع آن بسته به میزان تاثیر آن بسته به نظر عرف است اما در صورت تحقق یا اکراه موجب عدم نفوذ معامله است و شما میتوانید بابت طرح شکایت درخواست اثبات این موضوع مبایعه نامه را ابطال کنید

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

19- آیا اضطرار نیز همانند اکراه موجب عدم نفوذ معامله است ؟

پاسخ :

خیر ماهیت اضطرار با اکراه متفاوت است اکراه با جمیع شرایط موجب عدم نفوذ معامله است لیکن در اضطرار شما به دلیل شرایطی که دارید و این شرایط سخت مربوط به شما می باشد و نه دیگران و نهایتا بر اثر اضطرار مثلا خانه ای که 500 میلیون ارزش دارد به 200 میلیون بفروشید آن معامله صحیح و معتبر است .

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

20- چند وقت پیش شخصی از طریق تلفن با من تماس گرفته و مرا تهدید کرد که اگر در گاو صندوق شرکت را برای من باز نکنی تو را خواهم کشت چنانچه این شخص عمل مورد نظر را انجام دهد و در گاو صندوق را باز بگذارد آیا باز هم موجب عدم مسئولیت تهدید شونده می‌باشد ؟

پاسخ :

بایستی توجه نمود که به حرف اینکه از شخصی بترسیم و بدون آنکه از طرف آنکس تهدید شده باشد اکراه محسوب نمی‌شود در فرض سوال فوق فقط او را ترسانده و شرایط کلی تهدید و اکراه در آن وجود ندارد لذا درصورتی که وی در گاو صندوق را باز بگذارد دارای مسئولیت می‌باشد .

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

21- شخص "الف" ، فرد "ب" را مجبور به قتل میکند با تهدید "ب" توسط "الف" وی بر اثر اکراه توسط "الف" آن شخص را به قتل می رساند در اینصورت میزان مسئولیت الف و ب به چه میزان است ؟ آیا دارای مسئولیت می‌باشد یا فقط تهدیدکننده و اکراه کننده مقصر است ؟

پاسخ :

در قانون قتل را مستند دانسته و صرفا عنوان داشته که ، اکراه مجوز قتل نیست بنابراین با توجه به صراحت قانون در فرض سوال ، شخص ب، مجوز قتل نداشته و مرتکب قصاص شده و اکراه کننده یعنی شخص الف ، به حبس ابد محکوم می‌شود.

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

22- محمد یک مجنون به نام رحمان را تهدید و به قتل علی مجبور میکند رحمان بر اثر اکراه علی را به قتل می رساند آیا باز هم در اینصورت رحمان قصاص می‌شود و محمد به حبس ابد محکوم می گردد ؟

پاسخ :

خیر در قانون وقتی عنوان میکند که اکراه ، مجوز برای قتل توسط شخص نمی‌باشد، منظور شخصی است که از لحاظ قانونی و از نظر روحی روانی و جسمانی سالم بوده است ، مجنون کسی است که فاقد اراده است و چنانچه اکراه شونده طفل غیر ممیز باشد ، فقط اکراه کننده مجازات می‌شود. بنابراین با توجه به سوال فوق فقط محمد به قصاص محکوم می‌شود و رحمان فاقد مسئولیت کیفری می‌باشد .

برچسب‌ها : امور کیفری ، دعاوی کیفری ، کلاهبرداری

همراهان گرامی شما می‌توانید برای دریافت پاسخ‌های حقوقی خود با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید و از خدمات تخصصی آنها بهره‌مند شوید.

هرگونه کپی برداری یا انتقال مطالب این سایت، با ذکر منبع آن مجاز می‌باشد.

موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت