ثبت احوال

ثبت احوال

1- بنده دو نام دارم یکی بابک ، که در شناسنامه‌ام هست و دیگری علی که در بین مردم به آن معروف هستم برای تغییر نام باید به ثبت احوال بروم ؟

پاسخ :

بله، بدواً ثبت احوال صلاحیت رسیدگی به تغییر نام را دارد و اگر قبول نکرد آن را اصلاح کند و می‌بایست دادخواستی به خواسته الزام اداره ثبت احوال به تغییر نام در شناسنامه به طرفیت اداره ثبت احوال صادرکننده شناسنامه تقدیم دادگاه نمایید . زیرا که براساس ماده 20 قانون ثبت احوال و مواد 995 ، 997 و 1258 قانون مدنی و ماده 4 قانون ثبت احوال هر شخصی درصورت وجود شرایط مقرر در موارد فوق‌الذکر می‌تواند صرفاً برای یک بار از دادگاه تقاضای صدور حکم به تغییر نام در شناسنامه را بنمایید . موسسه حقوقی بین‌المللی دفاع یاران متخصص در امور ثبتی به ویژه ثبت برند ، ثبت اختراعات ، ثبت اسناد ، ثبت شرکت ، ثبت احوال و... می‌باشد. می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید .

برچسب‌ها : ثبت برند ، امور ثبتی ، ثبت شرکت ، علامت تجاری ، ثبت اختراعات ، ثبت ، تغییر نام  ، تغییر اسم

2- بنده در تاریخ 23/11/1363 به دنیا آمده‌ام ولی شناسنامه‌ام در تاریخ 8/12/1367 صادر شده است چگونه می‌توانم آن را درست کنم ؟ آیا اداره ثبت احوال آن را اصلاح می‌کند ؟

پاسخ :

بدواً باید به اداره ثبت احوال مراجعه نمایید چراکه بر اساس قانون ابطال و اصلاح شناسنامه در صلاحیت اداره ثبت احوال می‌باشد ، درصورتی که اداره ثبت احوال نپذیرفت شما بایستی دادخواستی تحت عنوان صدور حکم به ابطال شناسنامه به تاریخ 8/12/1367 به طرفیت ثبت احوال صادر کننده شناسنامه، و الزام اداره ثبت احوال به صدور شناسنامه مطرح نمایید . اگر شهودی در این زمینه دارید به دادگاه معرفی نمایید و بدواً تقاضای ارجاع امر به کارشناس و خبره را بنمایید و کارشناس سن شناسنامه‌ای و سن تقویمی (واقعی) شما را تشخیص داده و نظر خویش را به دادگاه اعلام می‌نماید . موسسه حقوقی بین‌المللی دفاع یاران عدالت دارای کارگروه تخصصی و خبره در زمینه امور ثبتی ، ثبت احوال ، ثبت برند ، ثبت شرکت ، ثبت اختراعات ، بجهت تنظیم و نگارش هر نوع دادخواست حقوقی و یا تقدیم لـوایح دفاعی در دادگاه‌های حقوقی و یا سایر مراجع قضایی با ما در ارتباط باشید .

برچسب‌ها : ثبت برند ، وکالت‌امور ثبتی ، ثبت شرکت ، مشاوره حقوقی ، کم کردن سن شناسنامه ای ، تغییر نام

3- دختر 19 ساله‌ای هستم به علت اینکه نام مادرم به اشتباه از فاطمه به فاطم قید شده است چگونه می‌توانم آن را اصلاح کنم و آیا اداره ثبت احوال می‌تواند آن را تصحیح کند ؟

پاسخ :

با تجویز ماده 995 قانون مدنی و ماده 36 قانون ثبت احوال مرجع صالح برای اصلاح شناسنامه ، اداره ثبت احوال تنظیم کننده سند سجلی، می‌باشد و در صورتی که اداره ثبت احوال با توجه به دلایلی که دارد، از اصلاح شناسنامه امتناع نمود حضرتعالی می‌بایست دادخواستی تحت عنوان صدور حکم به الزام اداره ثبت احوال صادر‌کننده سند سجلی به اصلاح شناسنامه ، را تقدیم دادگاه صالح نمایید . موسسه حقوقی بین‌المللی دفاع یاران عدالت دارای کارگروه تخصصی و خبره در زمینه‌های امور ثبتی ، ثبت احوال ، ثبت برند ، ثبت شرکت ، ثبت اختراعات ، می‌باشد. وکلای خبره در مجموعه حقوقی دفاع یاران عدالت ، آماده پذیرش پرونده های امور ثبتی ، پرونده‌های ملکی و وراثتی از خارج از کشور می‌باشند .

برچسب‌ها : مشاوره حقوقی ، وکالت دعاوی ، دادخواست حقوقی ، تغییر و اصلاح نام ، اصلاح نام خانوادگی

4- شناسنامه‌ام مفقود شده است می‌‌خواهم بدانم آیا باید به دادسرا مراجعه کنم یا به اداره ثبت احوال ؟ و ضمنا می‌خواهم ، تغییر نام هم بدهم در این مورد به کدام یک مراجعه کنم ؟

پاسخ :

درمورد سوال اول می‌بایست برای اخذ شناسنامه المثنی به اداره ثبت احوال مراجعه کنید و دادگاه در این خصوص صلاحیتی ندارد و در جواب سوال دوم با عنایت به مواد 995 ، 997 و 1258 قانون مدنی و ماده 4 قانون ثبت احوال می‌بایست به دادگاه محل صادر کننده شناسنامه مراجعه نموده و دادخواست تغییر نام شناسنامه به طرفیت اداره ثبت احوال تقدیم دادگاه نمایید . هرگونه تغییر نام و اصلاح نام و سایر امور ثبتی را به کارشناسان و وکلای باتجربه در موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت بسپارید .

برچسب‌ها : تغییر نام ، اصلاح نام شخصی ، اصلاح نام در شناسنامه ، دادخواست تغییر نام ، مشاوره حقوقی

5- می‌خواهم نامم را از فاطمه به ندا تغییر دهم چون ندا اسمی است که به آن معروف هستم آیا دادگاه الزاماً رای به تغییر نام صادر می‌کند یا خیر ؟

پاسخ :

دادگاه درصورتی حکم به اصلاح شناسنامه از حیث تغییر نام کوچک خواهد داد که خواهان اثبات کند ، مامور ثبت احوال در ثبت نام کوچک دچار سهو و اشتباهی شده است و صرف خواست خواهان برای تغییر نام کفایت نمی کند و دادگاه در این مورد با تکلیفی مواجه نیست و می تواند دعوی حضرتعالی را رد نماید . البته در صورت ارائه  مدارک و شواهد خاص، می‌توانید در دادگاه به رای و نتیجه مطلوب برسید . موسسه حقوقی بین‌المللی دفاع یاران عدالت دارای کارگروه تخصصی و خبره در زمینه امور ثبتی ، ثبت احوال ، ثبت برند ، ثبت شرکت ، ثبت اختراعات ، برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید .

برچسب‌ها : ثبت برند ، امور ثبتی ، ثبت شرکت ، علامت تجاری ، ثبت اختراعات ، ثبت ، تغییر نام ، مشاوره حقوقی

6- خانمی هستم که مدت یک سالی هست که از همسرم جدا شده‌ام و از او یک پسر 2 ساله دارم ، متاسفانه همسرم به علت اعتیاد شدید از آن زمان ، تا به حال برای فرزندمان شناسنامه نگرفته است چگونه او را مجبور به این کار کنم ؟

پاسخ :

در صورتیکه پدر فرزندان به هر دلیلی به تکلیف قانونی خود ، جهت اخذ شناسنامه فرزندان اقدام نکند ، امکان الزام اداره ثبت احوال با درخواست مادر به صدور شناسنامه برای فرزندان با نام خانوادگی مادر وجود دارد ، بنابراین نیازی به اجبار کردن همسر سابق ندارید و خودتان به تنهایی می‌توانید دادخواست صدور حکم به اثبات نسب ، نسبت به فرزند و الزام ثبت احوال به صدور شناسنامه به نام خانوادگی مادر در دادگاه صالح مطرح نمایید . به منظور تنظیم دادخواست حقوقی و پیگیری این پرونده ، با وکلای با تجربه در مجموعه حقوقی دفاع یاران عدالت تماس بگیرید .

برچسب‌ها : دادخواست حقوقی ، مشاوره حقوقی ، وکیل امور ثبتی ، وکالت در ثبت احوال ، وکالت دعاوی

7- بنده خانمی هستم که می‌خواهم نام همسر سابقم را از شناسنامه‌‌‌ام حذف کنم ،در صورت امکان راهنمایی‌ام بفرمایید .

پاسخ :

با توجه به اینکه اکثر زوجین بعد از جدایی تمایلی به بودن نام همسر سابق در شناسنامه خود را ندارند ، اگر طلاق قبل از رابطه جنسی صورت گرفته باشد چنانچه زن نیز غیر مدخوله باشد با گواهی پزشکی قانونی یا حکم دادگاه می‌تواند مستقیماً به ثبت احوال مراجعه و با تکمیل فرم‌های مربوطه تقاضای صدور المثنی بنماید. در این صورت نام همسر سابق در شناسنامه  جدید درج نخواهد شد این حکم در مورد مرد نیز جاری خواهد بود ، اگر طلاق بعد از رابطه جنسی باشد در این حالت یعنی فرضی که بین زوجین رابطه جنسی صورت گرفته باشد اداره ثبت احوال از دادن المثنی بدون ذکر نام همسر سابق خودداری می‌کند . در پایان اگر اداره ثبت احوال از دادن المثنی به‌صورت قانونی خودداری نمود ، ذینفع می‌بایست با طرح دعوا (ارائه دادخواست ) به طرفیت اداره ثبت احوال به خواسته الزام ثبت احوال به دادن شناسنامه المثنی و حذف نام همسر سابق از شناسنامه در دادگاه صالح ( همان دادگاه محل صدور شناسنامه) اقدام به عمل آورد . مشاوره حقوقی با وکلای خبره و با تجربه در مجموعه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت امکانپذیر می‌باشد .

برچسب‌ها : امور ثبتی ، ثبت و تغییرات در اساسنامه  شرکت ، ثبت علامت تجاری ، ثبت اختراعات ، وکالت در امورثبت ، تغییر نام ، مشاوره حقوقی و ثبتی

8- بعد از فوت خواهرم من از شناسنامه وی استفاده میکنم خواهرم متولد 1365 می‌باشد در حالیکه تولد واقعی من 1369 می‌باشد لطفا برای رفع این مشکل راهنمایی بفرمایید.

پاسخ :

ممکن است که افراد با این مشکل برخورد کرده باشند لذا موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران به شما پیشنهاد میکند که از طریق دادگاه محل سکونت خود و به طرفیت اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه این موضوع را پیگیری کنید.

برچسب‌ها : دادخواست حقوقی ، مشاوره حقوقی ، وکیل امور ثبتی ، وکالت در ثبت احوال ، وکالت دعاوی

9- آیا امکان صدور شناسنامه و کارت ملی برای مرد تبعه خارجه که با زن ایرانی ازدواج کرده است وجود دارد ؟

پاسخ :

تا زمانیکه مرد خارجی برابر مقررات و قوانین تابعیت جمهوری اسلامی ایران را از مراجع قضایی دریافت نکرده باشد امکان صدور شناسنامه و کارت ملی برای وی وجود ندارد .

برچسب‌ها : دادخواست حقوقی ، مشاوره حقوقی ، وکیل امور ثبتی ، وکالت در ثبت احوال ، وکالت دعاوی

10- چنانچه فرزندم را در کشوری غیر ایران مثلا در ترکیه به دنیا بیاورم آیا تابعیت فرزند مربوط به کشور محل تولد است ؟

پاسخ :

خیر مطابق ماده 976 قانون مدنی کسانیکه پدر آنها ایرانی است چه در ایران و چه در خارج کشور متولد شده باشند دارای تابعیت ایرانی است .

برچسب‌ها : دادخواست حقوقی ، مشاوره حقوقی ، وکیل امور ثبتی ، وکالت در ثبت احوال ، وکالت دعاوی

11- چند سال پیش همسرم به انگلیس سفر کرده و از او هیچ خبری ندارم اخیرا خبری مبنی بر فوت وی به اطلاع رسیده است چطور مطمئن شوم ؟

پاسخ :

شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر با در دست داشتن مدارک هویتی فرد متوفی به وزارت خارجه اداره مراجعه کنید .

برچسب‌ها : دادخواست حقوقی ، مشاوره حقوقی ، وکیل امور ثبتی ، وکالت در ثبت احوال ، وکالت دعاوی

12- اینجانب قصد تغییر نام خود را دارم ولی نمیدانم برای شروع از کجا باید اقدام کرد ؟

پاسخ :

تغییر نام با نظریه اخیر هیات عمومی دیوان عدالت اداری در صلاحیت شورای عالی ثبت می‌باشد لذا بایستی توجه نمود هر چند قبلا تغییر نام از طریق دادگاه‌ها انجام می‌پذیرفت اما هیات عمومی دیوان عدالت اداری با تایید حذف مراجعه به دادگاه در فرآیند تغییر نام مسیر این راه را کوتاه تر کرده است .

برچسب‌ها : دادخواست حقوقی ، مشاوره حقوقی ، وکیل امور ثبتی ، وکالت در ثبت احوال ، وکالت دعاوی

همراهان گرامی شما می‌توانید برای دریافت پاسخ‌های حقوقی خود با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید و از خدمات تخصصی آنها بهره‌مند شوید.

هرگونه کپی برداری یا انتقال مطالب این سایت، با ذکر منبع آن مجاز می‌باشد.

موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت