دعاوی حقوقی و کیفری

دعاوی حقوقی و کیفری  :

برای شروع به طرح دعاوی در هر پرونده‌ای ، ابتدا باید بدانیم که پرونده کیفری باید تشکیل شود و یا حسب موضوع ، دادخواستی در دادگاه حقوقی طرح شود که البته برخی موضوعاتی میتوانند هم جنبه کیفری و هم جنبه حقوقی داشته باشند . لازم است این موضوع  از یکدیگر تفکیک شوند ، چراکه در نتیجه پرونده موثر و صرفه جویی در وقت و هزینه است . هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم است . مانند جرایم : ( فروش مال غیر ، کلاهبرداری ، خیانت در امانت ، سرقت ، قاچاق مواد مخدر ، ضرب و شتم ، ترک انفاق و… ) این موضوعات باید در قالب شکایات کیفری مورد بررسی قضایی قرار گیرند و مرجع رسیدگی به این پرونده‌ها متفاوت از دادگاه‌های حقوقی می‌باشد ، اما موضوعاتی که در دادگاه حقوقی بررسی می‌شوند شامل ( طلاق توافقی ، طلاق غیابی ، الزام به تنظیم سند رسمی ، مطالبه وجه ، تقسیم ماترک ، تغییر نام یا نام خانوادگی ، انحصار وراثت ، خلع ید و … ) این موارد را میتوان از موضوعات پرونده‌های حقوقی نامید و نیازمند به طرح دادخواست در دادگاه حقوقی می‌باشند .

 

 

کیفری 3

 

در اینجا به تعدادی از تفاوت‌های دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می‌پردازیم :

 

  • در دعاوی کیفری دادگاه پس از اثبات اتهام متهم ، وی را به تحمل مجازات محکوم می‌کند اما در دعاوی حقوقی ، دادگاه محکوم را ملزم به جبران حقوق قانونی فرد زیان دیده می‌نماید .
  • عموماً در دعاوی کیفری ابلاغ دعوا به متهم توسط احضاریه است ولی در دعاوی حقوقی معمولاً ابلاغ بصورت اخطاریه است .
  • در دعاوی حقوقی مستقیماً در محاکم دادگستری (دادگاه‌های عمومی و شوراهای حل اختلاف) مطرح می‌شود و دیگر نیازی نیست که به دادسرای عمومی و انقلاب مراجعه کرد بلکه بدواً در دادگاه مطرح مورد بررسی قرار می‌گیرد .
  • در برخی مواقع، در دعاوی کیفری ، حتی پس گرفتن شکایت از طرف شاکی و رضایت او رسیدگی را متوقف نمی‌کند (مثل شکایت راجع به زنا ، رشوه و…) اما در دعاوی حقوقی با استرداد دعوای رسیدگی به پرونده متوقف خواهد شد .
  • در محاکم حقوقی لازم نیست حتماً طرفین حضور داشته باشند ، درصورت تشخیص دادگاه مبنی بر صحت ادله ، دادگاه می تواند رای صادر نماید ولی در دعاوی کیفری عمدتا مجرم باید در جلسات رسیدگی دادسرا و دادگاه کیفری حضور داشته باشد.
  • در دعاوی حقوقی اگر خوانده طبق جلسه قید شده در اخطاریه به دادگاه مراجعه نکند دادگاه رای را به نفع خواهان صادر می‌کند ، درصورتیکه در دعاوی کیفری اگر متهم در زمان تعیین شده به دادگاه مراجعه نکند دادگاه می‌تواند حکم جلب وی را صادر نماید .
  • در دعاوی حقوقی ارائه دادخواست بایستی حتماً بر روی برگه‌ی مخصوص دادخواست در دادگستری ارائه شود ولی در دعاوی کیفری الزامی در نوشتن شکایت بر روی برگه‌ یا فرم مخصوصی نیست .
  • هزینه دادرسی طرح شکایت کیفری و طرح دعاوی حقوقی متفاوت است .
  • دعاوی کیفری مربوط به عملی است که برای مرتکب آن دادگاه مجازات تعیین می‌کند ولی برای دعاوی حقوقی دادگاه مجازاتی در نظر نمی‌گیرد و فقط مرتکب عمل را به دادن حقوق قانونی دیگران یا انجام تکالیفش ملزم می‌سازد .

 

کیفری - حقوقی

 

 

کاربران گرامی همان طور که ذکر شد پرونده‌های حقوقی و کیفری دارای پیچیدگی‌ها و دشواری‌های مربوط به خود می‌باشند که برای موفقیت در آن‌ها باید دارای اطلاعات و آگاهی بسیار زیاد همچنین داشتن نکات کلیدی در این گونه پرونده‌ها باشیم ، مجموعه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت دارای حقوقدانان و وکلای باتجربه در این زمینه ها ، اطلاعات و نکات دقیق پرونده‌‌های حقوقی و کیفری شما عزیزان را بررسی خواهند کرد و باتوجه به نیاز پرونده‌، به مراجعین راهنمایی و مشاوره لازم را ارائه خواهند داد و در صورت لزوم وکالت پرونده‌ی شما را قبول خواهند کرد تا بسیار دقیق تر مورد بررسی قرار بگیرد .

 

 

در شروع یک شکایت یا دعوا بهتر است با وکلا و حقوقدانان متخصص مشورت نمایید بارها مشاهده شده که افراد بعد از هزینه‌های زیاد و صرف وقت فراوان و رفتن در مسیر اشتباه دچار مشکل و سردرگمی فراوان شده‌اند ، چراکه قبل از اینکه به مشکلی برخورد کنیم از همان ابتدا مشکل خود را با یک وکیل یا حقوقدان باتجربه در میان نگذاشته و مشورت نمیکنیم .گروه حقوقی دفاع یاران عدالت دارای کارگروه تخصصی و باتجربه شامل وکلا وحقوقدانان متخصص در تمامی زمینه های حقوقی ، پرونده های کیفری ، پرونده های حقوقی خانواده ، امور ملکی و ثبتی ، تنظیم قراردادها ،و …. آماده ارائه برترین خدمات مشاوره و راهنمایی به شما مراجعین گرامی می‌باشد .

 

 

حقوقی - کیفری 2

 

 

در نظر داشته باشید که برای طرح دادخواستهای حقوقی همواره نیاز به مشاوره با یک حقوقدان و یا یک وکیل الزامی می‌باشد چرا که طبق قانون ، راجع به یک مسئله و طرفین خواهان و خوانده مشترک فقط یک‌بار می‌توان طرح دادخواست حقوقی کرد و در صورتیکه به نتیجه نرسیدند ، با همان مدارک و همان موضوع دیگر نمی‌توانند برای خوانده مدنظر دادخواست جدیدی را ارائه نمایند بنابراین با توجه به موارد فوق ،و قانون اعتبار امر مختوم، نمی‌توان مجدد دادخواستی تکراری مطرح نمود مگر با دلایل جدید بر طبق قانون.

 

 در بسیاری از مواردی که مراجعین اعلام می‌نمایند عموماً بعد از شکست در مراحل بدوی و تجدید نظر تصمیم به مشاوره با وکیل و حقوقدان می‌گیرند که شاید بسیار دیر شده باشد در اغلب پرونده‌ها مشاهده می‌گردد که اگر از ابتدای اختلافات، پیگیری قانونی  موضوعات را به موسسه حقوقی و یا به گروهی از وکلای خبره می سپردند زمان کمتری برای رسیدن به مقصود صرف می‌کردند . در موسسه حقوقی بین‌المللی دفاع یاران عدالت ارزیابی کلیه پرونده‌های امور حقوقی و کیفری با دقت مورد بررسی کامل قرار خواهد گرفت و تمامی جوانب قانونی طرح شکوائیه های کیفری را برای موکلین محترم توضیح و تشریح خواهیم نمود .

 

در نظر داشته باشید برای دریافت پاسخهای حقوقی خود میتوانید به قسمت سوالات متداول در سایت دفاع یار به آدرس www.defayar.ir مراجعه نمایید .

 

بسیاری از سوالات حقوقی بصورت رایگان پاسخ داده شده‌اند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید .

 

 

 

 

گروه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت

موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت