سایر دعاوی خانواده

سایر دعاوی خانواده

1- آیا برای وصول مهریه و اجرت‌المثل و سایر مطالبات قانونی می‌توانم از اموال فراوان پدر شوهرم مطالبه نمایم ؟

پاسخ :

اموال سایر اعضا خانواده همسرتان ارتباطی به شخص بدهکار (شوهرتان) ندارد و تحت هیچ شرایطی نمی توانید از پدر شوهرتان مطالبه نمایید و یا اینکه اموال پدر شوهرتان را توقیف نمایید ،مگر اینکه پدر شوهرتان ضمانت بدهی‌های شوهرتان را برعهده گرفته باشد ، برای شناسایی اموال بدهکاران مهریه و یا چک می‌توانید با دفتر حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت تماس بگیرید .

برچسب‌ها : دعاوی خانواده ، خانواده ، مهریه ، اجرت المثل ، توقیف اموال

2- بعد از کتک کاری‌های شدید از طرف همسرم از کلانتری نامه گرفتم که به پزشکی قانونی بروم ، تا چند روز این نامه اعتبار دارد ؟

پاسخ :

توجه داشته باشید معرفی شما به پزشکی قانونی به جهت معاینه آثار ضرب و شتم و با جراحات احتمالی می‌باشد و در صورتی که این مراجعه با تاخیر انجام پذیرد ، ممکن است آثار جرم از بین برود و نتایج معاینات پزشکی قانونی برای شما بی اثر شود بنابراین هرچه سریع‌تر به پزشکی قانونی جهت دریافت گواهی مراجعه نمایید و همچنین با موسسه حقوقی بین‌المللی دفاع یاران عدالت برای پیگیری پرونده‌های حقوقی و کیفری در ارتباط باشید تا از مشاوره حقوقی با برترین وکلای دادگستری بهره‌مند باشید.

برچسب‌ها : دعاوی خانواده ، ضرب و شتم ، پزشکی قانونی ، پرونده حقوقی و کیفری

3- بعد از دعواهای زیاد خانوادگی با همسرم تصمیم بر طلاق توافقی گرفته‌ایم چگونه باید اقدام کنیم ؟

پاسخ :

در صورت توافق بین زوجین در امر طلاق توافقی میبایست ضمن حضور در دفتر حقوقی دفاع یاران نسبت به تکمیل توافقنامه طلاق اقدام نمایید تا تمامی مسائل بین شما و همسرتان اعم از مالی و غیر مالی و حضانت فرزندان مشخص گردد و بعداً با راهنمایی‌های لازم توسط وکلای با تجربه نسبت به طلاق توافقی اقدام نمایید در نظر داشته باشید فرم خام توافقنامه طلاق تواقفی را می‌توانید از قسمت محصولات سایت دفاع یار تهیه نمایید و بدون مراجعه به دفتر حقوقی فرم مورد نظر خود را تکمیل نمایید .

برچسب‌ها : طلاق توافقی ، طلاق ، دعاوی خانواده ، حضانت فرزند ، خانواده

4- همسرم بابت مهریه به من بدهکار است و قصد مهاجرت به یک کشور خارجی دارد چطور می‌توانم بابت مهریه ، وی را از کشور ممنوع‌الخروج کنم ؟

پاسخ :

خواهر گرامی مشخص نگردیده که پرونده مهریه شما در چه مرحله ای است که شما را دقیقا راهنمایی کنیم اما توجه داشته باشید اگر دارای حکم محکومیت قطعی یا اجرائیه هستید میتوانید از واحد اجرای احکام تقاضای ممنوع الخروج کردن شخص بدهکار را بنمایید و در صورتی که هیچ اقدام قانونی انجام نداده‌اید به جهت مشاوره حقوقی در امور خانواده می‌توانید با موسسه حقوقی بین‌المللی دفاع یاران عدالت تماس بگیرید و از مشاوره و راهنمایی‌های وکلای خبره بهره‌مند شوید .

برچسب‌ها : : طلاق توافقی ، طلاق ، دعاوی خانواده ، حضانت فرزند ، خانواده

5- دو سال پیش همسرم محکوم به پرداخت مهریه بصورت اقساطی شد و میبایست ماهیانه نیم سکه به بنده تحویل دهد اما ایشان به مدت یک سال است که وضعیت مالی خوبی پیدا کرده آیا می‌توانم در روند دریافت مهریه تغییراتی بدهم ؟ به کدام دادگاه باید مراجعه کنم؟

پاسخ :

بله، با ذکر دلایل کافی مبنی بر تمول مالی همسرتان و همچنین تقاضا از دادگاه صادر کننده حکم قطعی مبنی بر تعدیل اقساط مهریه ، این دادخواست را تنظیم نمایید و  این طریق دفاتر خدمات الکترونیک  قضائی ارسال  فرمایید به جهت اطلاع از متن دادخواست تعدیل اقساط مهریه ، می‌توانید فرم خام دادخواست مذکور را از قسمت محصولات سایت دفاع یار تهیه فرمایید به جهت دریافت اطلاعات کافی از قوانین با مرکز مشاوره حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت تماس بگیرید .

برچسب‌ها : : طلاق توافقی ، طلاق ، دعاوی خانواده ، حضانت فرزند ، خانواده

6- همسرم آنچنان درگیر مصرف مواد مخدر شده که اصلاً بر رفتار و گفتارش کنترلی ندارد و دائماً در حال حمله به من و فرزندانمان هست آیا مرجعی قانونی هست به فریاد ما برسد و برای ما امنیت ایجاد کند ؟

پاسخ :

بله، مراجع قضائی در کشور راجع به این امور هم فعالیت و هم حساسیت کافی را دارند شما می‌بایست در مواقع ناامنی با پلیس تماس بگیرید و ضمن دریافت صورتجلسه از مامور نیروی انتظامی، درصورتی که آسیب جسمانی دیده باشید به پزشکی قانونی مراجعه نمایید و با داشتن شهود کافی اقدامات قضایی لازم را انجام بدهید و شوهر ملزم است برای شما و فرزندانش مکانی امن تهیه نماید حتی اگر شما آن منزل را ترک نمایید می‌توانید با داشتن مدارک کافی از دادگاه خانواده تقاضای تامین هزینه‌های مسکن جدید را داشته باشید برای تهیه نمونه شکوائیه‌های تخصصی به قسمت محصولات سایت دفاع یار مراجعه فرمایید .

برچسبها: طلاق توافقی ، طلاق ، دعاوی خانواده ، حضانت فرزند ، خانواده

7- شوهر بنده مدتی است که به طور مخفیانه نوعی مواد مخدر مصرف می‌کند که ایشان را بسیار خشن و شکاک و بدبین کرده است و من و فرزندم را بسیار کتک میزند، ما چه راه نجاتی داریم ؟

پاسخ :

همسر شما تحت هیچ عنوان اجازه بی حرمتی و کتک کاری را ندارد و شما می‌بایست تمامی موارد را هر چند تکرار باشد به پلیس 110 اطلاع بدهید و آثار ضرب و شتم را بعد از معاینه در پزشکی قانونی گواهی دریافت نمایید و عدم امنیت جانی خویش را به دادگاه و دادسرای محل زندگی اطلاع دهید .

برای دریافت اطلاعات حقوقی کامل‌تر با موسسه حقوقی بین‌المللی دفاع یاران عدالت تماس بگیرید  .

برچسب ها : رابطه نامشروع ، دعاوی خانواده ، خانواده ، مواد مخدر ، اعتیاد ، ضرب و شتم

8-شخصی به خواستگاری‌ام آمده و تمام شرایط زندگی‌ام را پذیرفته و در تدارک مراسم عقد رسمی هستیم اما موضوعی مهم پیش آمده که لازم است مشاوره حقوقی بگیرم و آن مسئله از این قرار است که بنده 2 سال قبل با شخصی 4 ماه نامزد بوده‌ام و بعد از 4 ماه حتی به عقد هم نرسیدیم و این موضع را به خواستگار جدید گفته‌ام و ایشان هم پذیرفته است ولی از من خواسته که موضوع نامزدی قبلی را از خانواده‌اش پنهان کنم چه راهکارهایی از منظر قانونی پیشنهاد میکنید ؟

پاسخ:

با توجه به اینکه شما دوشیزه هستید و ایشان هم با این موضع مشکلی ندارند بطور کلی از نظر شرعی و قانون هیچ موردی برای ازدواج شما دیده نمیشود اما مسئله نامزدی قبلی را که مطرح کرده‌اید را با خواستگارتان صورتجلسه و مکتوب نمایید و از ایشان و چند شاهد امضا بگیرید زیرا امکان بروز مشکلات و بهانه جوئی هایی در آینده میباشد.

 برای توضیح بیشتر در این مورد و سایر موارد قانونی نامزدی و ازدواج حتما با دفتر حقوقی دفاع یاران  عدالت تماس بگیرید .

برچسب ها : رابطه نامشروع ، دعاوی خانواده ، خانواده ، مواد مخدر ، اعتیاد ، ضرب و شتم

9- چندی پیش با دختر خانمی نامزد کردم و بنا به دلایلی نامزدی ما بهم خورده است. آیا درخواست استرداد هدایای دوران نامزدی امکان پذیر است ؟

پاسخ :

مطابق قانون مدنی چون وعده ازدواج و دوران نامزدی ایجاد عقد زوجیت نمیکند و این مستلزم عقد نکاح می‌باشد. همچنین مطابق قانون هریک از نامزدها می‌توانند درصورت بهم خوردن ، وضعیت هدایایی را که خود یا شخص مقابل منظور داشته مطالبه کند لیکن چنانچه عین هدایا موجود نباشد بسته به نوع آن هدیه در دیدگاه حقوقی و قانونی ، اقدامات لازم اتخاذ میگردد .

برچسب‌ها : دوران نامزدی ، استرداد هدایا، دعاوی خانواده ، عقد نکاح ، خانواده

10- ظاهرا درصورت بهم خوردن نامزدی ، هدایایی که نامزدها به هم داده‌اند می‌توانند پس بگیرند. آیا این موضوع چنانچه نامزد فوت کند نیز امکان پذیر است ؟

پاسخ :

چنانچه عین هدایا موجود باشد امکان پذیر است و به منظور ماده 1038 قانون مدنی در مورد رجوع به قیمت، در زمانی که وصلت شخص در اثر فوت یکی از نامزدها بهم می‌خورد مجری نخواهد بود

برچسب‌ها : دوران نامزدی ، استرداد هدایا، دعاوی خانواده ، عقد نکاح ، خانواده

11-ملاک قانون گذار برای عقد نکاح چه سنی است ؟

پاسخ :

عقد نکاح دختر منوط به رسیدن سن 13 سال تمام و پسر 15 سال تمام می‌باشد اما قبل از رسیدن به سن 13 و 15 سال به ترتیب برای دختر و پسر منوط به اذن ولی، به شرط رعایت مصلحت که تشخیص مصلحت آن با دادگاه می‌باشد.

برچسب‌ها : : طلاق توافقی ، طلاق ، دعاوی خانواده ، حضانت فرزند ، خانواده

12- منظور از حرمت ابدی چیست و در چه صورت میان زن وشوهری حرمت ابدی ایجاد می‌شود ؟

پاسخ :

حرمت ابدی یعنی حالتی که به عنوان مانع میان زن و شوهر قرارمی‌گیرد و مانع از حلال بودن روابط آنها می‌شود درحالی که آنها زن و شوهر بوده‌اند و به طور عمومی روابط میانشان حرام نبوده است ، مثل زمانی که مرد زن را ۹ بار طلاق رجعی داده و هربار قبل از پایان مدت عده رجوع کرده باشد در دفعه نهم طلاق حرمت ابدی میان زن و مرد ایجاد می‌شود و موارد دیگری نیز در قانون وجود دارد که موجب حرمت ابدی میان زن و شوهر می‌شود

برچسب‌ها : : طلاق توافقی ، طلاق ، دعاوی خانواده ، حضانت فرزند ، خانواده

13- چنانچه خانمی به مردی وکالت دهد که در وکالت نامه قید گردد که او می تواند وی را برای هرکسی که حسب تشخیص خود او به ازدواج دربیاورد آیا وی می تواند آن خانم را به عقد خود نیز دربیاورد ؟

پاسخ :

در ماده 1072 قانون مدنی به صراحت بیان داشته که درصورتی که وکالت بطور کلی داده شود وکیل نمی‌تواند موکله را برای خود تزویج کند مگر اینکه این اذن صراحتا به او داده شده باشد .

برچسب‌ها : : طلاق توافقی ، طلاق ، دعاوی خانواده ، ازدواج ، خانواده

همراهان گرامی شما می‌توانید برای دریافت پاسخ‌های حقوقی خود با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید و از خدمات تخصصی ما بهره‌مند شوید.

هرگونه کپی برداری یا انتقال مطالب این سایت، با ذکر منبع آن مجاز می‌باشد.

موسسه حقوقی بین المللی دفاع یاران عدالت